Borongós, havas, hideg téli reggelen mennyei érzés a friss kakaó és a vanília illatára ébredni! A sütést-főzést kedvelő háziasszonyok megadhatják ezt az élményt szeretteiknek, bearanyozhatják a napot valami különlegességgel. A vaníliás töltött kalács remek választás, hiszen nem csak az illata fenséges, hanem az ízvilága is pompás. Aki kedveli a kelt tésztákat, annak külön élmény lesz az elkészítés is. Ugyanis van valami varázsa ezeknek az élesztős tésztáknak, az egész elkészítési módnak. Olyan érzésünk van végig, mintha lelke lenne és érintésünktől megelevenedne, életre kelne a tálban a tészta.
Hahópihe receptje minden lépést leír, így nem kell attól tartanunk, hogy valamit elrontunk. A vaníliás töltött kalács nem csak különleges, hanem nagyon finom is, biztosan ízleni fog gyermekeinknek és kedvesünknek is. Azért érdemes ezt inkább hétvégén elkészíteni, mert a kelt tésztákkal dolgozni időigényesebb, és nem érdemes összecsapni egy fáradt nap után. Ahogy drága Nagymamám mondaná „a kalács- és kenyérsütésnek meg kell adni a módját, fiam”. Azonban minden fáradtságot feledtet és kárpótol a pompás végeredmény és szeretteink ragyogó, hálás tekintete.